dimecres, 9 de novembre del 2011

El Ministeri de Cultura es diu SGAE

Sabino Méndez, guitarrista i compositor de reconeguts temes –que no vol pas dir bons–, com “Cadillac Solitario”, i una de les cares visibles de la junta que ha de refundar la Sociedad General de Autores y Editores (SGAE), afirma que quan hom parla del monopoli que té aquesta entitat, ho fa frívolament perquè la llei permet, a qui ho desitgi, crear una entitat de gestió col·lectiva de drets d’autor. I és veritat. El que no diu, però, pensant segurament que la resta de mortals som una colla d’ineptes que desconeixem el tema, és que, per sortir a la llum, aquestes noves entitats de gestió necessiten l’autorització del Ministeri de Cultura. I el que tampoc esmenta és que, per desgràcia, en aquest país mana més, perquè te més poder, l’entitat de gestió de drets de la qual estem parlant que no el mateix Ministeri. Tenint en compte això, quin és el govern que gosa autoritzar la creació d’una nova entitat de gestió de drets que  pugui  suposar una competència directa a l’SGAE?

Imagineu-vos una situació que no té perquè ser real però que ens farà rumiar: El govern treu a subhasta una emissió de lletres, bons o obligacions de l’estat emesos pel Tesoro Público i necessita que alguna entitat solvent se n'adjudiqui un bon paquet. Tot seguit, algun responsable del Ministeri parla amb qui hagi de parlar de l’SGAE. I aquesta entitat, que si quelcom li sobra a part de poca vergonya són diners, l'adquireix. Com us penseu que el govern tornarà el favor? Molt fàcil, oi? No autoritzant cap altra entitat de gestió, per exemple?

4 comentaris:

  1. En Sabino Méndez és un activista anti-català de reconegut prestigi. Té clavat que la Generalitat va finançar grups que feien servir la parla catalana en detriment de la castellana. El tenim en associacions de la línea d'en Vidal-Quadras. A part del tema plantejat (no hi haurà alternativa a l'Sgae) en Méndez no és una persona prou objectiva com per defensar els interessos dels seus associats doncs es veu a venir que tindrà en compte factors extra-artístics, com ara la llengua de l'autor.

    ResponElimina
  2. La deriva pedrojramirez del señor Sabino inel seu rencor cap a catalunya, flipo com algú que va escriure moltes de les millors cançons de rock de s XX a espanya (albert aqui discrepo amb tu i molt!) tingui discursos postfranquistes i que expressi la seva superioritat moral sobre la resta (catalans, públic internautes). Fins fa poc era un paladí de la feina de LSGAE. Tot i que el seu llibre Corre Rocker, sigui el millor que s'haescrit sobreel boom de la
    movida, no és res més que un venut al millor postor i ja sabem que els castellans ( els de castella) paguen millor!

    Quinto

    Fem una SGAE catalana ja!

    ResponElimina
  3. Hola Quinto,
    Jo no manifesto si les cançons son bones o dolentes. Només dic que el fet que siguin reconegudes no implica que siguin bones. Això de si una cançò és bona o dolenta, sempre va en funció de quines orelles ho escoltin.

    Cola? ja ja ja ja

    ResponElimina
  4. Ben dit Albert, ben dit companys.
    Començem per una entitat de gestió plural oberta realment democrática i catalana ja!.

    ResponElimina